Nou Născut Dietă Primii ani

Vitamina E în dieta copilului tău

Postat la 13.04.2020

Vitamina E este crucială pentru buna sănătate și dezvoltare a copiilor. Citiți mai departe pentru a afla de câtă vitamină E are nevoie de copilul dvs., care sunt sursele cele mai bune și cum să evitați să obțineți prea puțin sau prea mult.

De ce vitamina E este importantă

Vitamina E stimulează sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva germenilor. Vitamina E menține vasele de sânge suficient de deschise pentru ca sângele să curgă liber și ajută celulele corpului să lucreze împreună pentru a îndeplini multe funcții importante.

De câtă vitamină E are nevoie de copilul meu?

Vârsta de la 1 la 3 ani: 6 miligrame (mg) sau 9 unități internaționale (UI) de vitamina E, zilnic

Vârsta de 4 până la 8 ani: 7 mg, sau 10,5 UI, zilnic

Mulți copii nu obțin suficientă vitamină E doar din dietă, dar este rar să aibă o deficiență de vitamina E suficient de severă pentru a cauza probleme de sănătate. Obținerea puțin mai mică decât cantitatea recomandată de vitamina E este comună atât în rândul adulților, cât și al copiilor din Statele Unite.

Copilul tău nu trebuie să obțină suficientă vitamina E în fiecare zi. În schimb, vizați să obțineți suma recomandată ca medie pe parcursul a câteva zile sau săptămânii.



Cele mai bune surse de vitamina E

Vitamina E poate fi găsită într-o varietate de alimente, inclusiv fructe, legume, nuci și semințe. Iată câteva dintre cele mai bune surse alimentare de vitamina E:

1 uncie de migdale uscate prăjite: 7 mg

1 linguriță ulei de germeni de grâu: 6 mg

1 uncie semințe de floarea soarelui prăjite: 6 mg

1 lingură unt de migdale: 4 mg

1 lingură unt de semințe de floarea soarelui: 4 mg

1 lingură unt de arahide neted: 2 mg

1 uncie de arahide prăjite uscate: 2 mg

1 linguriță ulei de floarea soarelui: 1,8 mg

1 linguriță ulei de șofran: 1,5 mg

1/2 kiwi mediu (decojit): 1 mg

1 linguriță ulei de porumb: 0,6 mg

1/4 cană spanac congelat gătit: 0,8 mg

1/4 cană de broccoli congelat gătit: 0,6 mg

1 linguriță ulei de soia: 0,4 mg

1/4 cană de mango crud: 0,9 mg

Cantitatea de vitamina E dintr-un aliment variază oarecum, în funcție de mărimea produsului sau de soiul produsului. Rețineți că nuci și semințe reprezintă pericol de sufocare pentru copiii foarte mici, iar unturile de nuci trebuie răspândite subțire din același motiv.

Copiii pot mânca mai mult sau mai puțin decât cantitățile arătate, în funcție de vârsta și pofta de mâncare. Estimați conținutul de nutrienți în consecință.

Copilul meu poate primi prea multă vitamina E?

Este mult mai probabil ca copilul dvs. să nu obțină suficient acest nutrient vital. Dar, deoarece vitamina E poate acționa ca un anticoagulant, ceea ce crește riscul apariției unor probleme de sângerare, Consiliul pentru alimentație și nutriție al Institutului de Medicină a stabilit niveluri superioare de aport pentru vitamina E. (Aceasta este cantitatea maximă considerată sigură.)

Un copil de 2 sau 3 ani nu trebuie să primească zilnic mai mult de 200 mg (300 UI) de vitamina E. Un copil de 4-8 ani nu trebuie să primească zilnic mai mult de 300 mg (450 UI) de vitamina E.